vrijdag 9 januari 2015

lasagna met zoete aardappel




Ingrediënten:

1 ui in stukjes 
1 klein bolletje knoflook waarvan je de teentjes 
door de knoflookpers haalt 
250 gram champignons fijn gesneden
1broccoli , roosjes fijn versneden
2 wordtels in stukjes
2 rode paprikas , ontdaan van zaadjes in 
stukjes
1 blik of bevroren maiskorrels
1 pakje zijden tofu , afgegoten 
½theelepel cayennepeper
1theelepel oregano gedroogd
1 theelepel basilicum gedroogd
1 theelepel rosemarijn gedroogd
2 potten tomatensaus zonder toegevoegde 
suiker of brikjes tomatensaus 
2 pakjes voltarwe lasagnabladen
500 gram bevroren spinazie, ontdooid
2 zoete aardappelen gekookt of gestoomd
en geplet tot puree
6 roma tomaten in dunne schijfjes
1 cup rauwe cashewnoten gemalen

Verwarm de oven voor op 200 graden
fruit de ui , de knoflook in een flink hete pan voor een paar minuutjes, voeg daarna de champignons toe en fruit mee tot deze hun vocht beginnen afgeven
breng dan dit mengsel over naar een apart kommetje met een pastalepel zodat het vocht in de pan blijft.

stoof de broccoli en de paprika aan, en breng deze bij het mengsel dat je al aan de kant had staan.

giet de tofu goed af en meng het onder de groenten, met een vork zodat er kleine stukjes ontstaan die zich makkelijker onder de groenten vermengen.

voeg tot slot al je kruiden toe aan je groenten en roer goed onder mekaar.

Neem een flinke ovenschotel en bedek de bodem met de tomatensaus 
leg hierin een laag lasagnabladen en breng direct hierover meer saus aan.
breng nu een laag van je groentenmengsel aan 
leg een nieuwe laag lasagnabladen, saus, groentenmengsel 

Op de tweede laag lasagnabladen en groentemengsel breng je nu de spinazie aan
Bedek de spinazie met de gepureerde zoete aardappelen .

Tot slot breng je nog een laagje tomatensaus aan en de laatste laag lasagnabladen...alterneer naar believen, zoldang de lasagnabladen genoeg vocht kunnen opnemen.

Op het laatste laagje saus dat over je lasagnabladen ligt, schik je de dunne schijfjes tomaat.

Bedek het geheel met folie en plaats in de oven voor een 45 tal minuten.

Verwijder de folie, bestrooi met de gemalen cashews , en zet terug in de oven voor een vijftiental minuten, gebruik in de laatste minuten eventueel de grill !

Een volledige schotel bevat 10 tot 12 porties lasagna, serveer met een frisse salade aan de kant !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten